Kaputelefonok telepítése

Szerezze be a legmodernebb kaputelefonok valamelyikét, és vegye fel a csengető postás  hívását mobiltelefonján, bárhol a világon. Persze úgy is dönthet, hogy csak a közeli barátoknak veszi fel, az interneten továbbított kameraképnek köszönhetően mindig tudni fogja, hogy ki áll a kapuja előtt.

Alaprendszerek

Ezek a készülékek alapfunkciókat valósítanak meg: becsengetés, beszédkapcsolat a kapu és egy vagy több beltéri lakáskészülék között, kapu nyitása a lakáskészülékről. Egyes típusok beléptető rendszerként is üzemelnek, lehetőséget adnak számkódos vagy kártyás beléptetésre.

Videós kivitelű rendszerek

Az alaprendszer szolgáltatásain túlmenően a kapunál elhelyezett kamera képe látható a lakáskészülékeken. Lehetőség van a kép megjelenítésére külső monitorokon, TV készülékeken, valamint a kép rögzítésére, igény esetén interneten keresztüli továbbítására is.

Telefonalközponthoz kapcsolódó kaputelefonok

Amennyiben Önnek van telefon alközpontja, a kaputelefon akár annak kiegészítéseképpen is megvalósítható. Ekkor nem szükséges külön kaputelefon beltéri egység, a kapu a meglévő telefonkészülékeken cseng, a kapu azokról nyitható. Ennek továbbfejlesztett változata esetén a kaputelefon akár az Ön mobil telefonján is csenghet. Ez ma még szokatlannak tűnhet, de lássuk, miért is jó? Ön egyetlen fontos látogatót sem mulaszt el, ugyanakkor segít távol tartani a rosszakaratú „érdeklődőket”. A hívatlan “vendégek” ugyanis nem tudják kideríteni, hogy Ön valójában otthon tartózkodik-e.

Egyes telefonalközpont családok saját kaputelefon megoldással rendelkeznek (pl. Panasonic). Ha Önnek már van telefonaközpontja, akkor ez a megoldás általában ár/szolgáltatás viszonylatban is kedvezőbb megoldás, mint egy különálló kaputelefon kiépítése.

Bizonyos alközpontok és a korszerű VoIP technológiájú rendszerek esetén univerzális kaputelefon egységeket ajánlunk. Ekkor a kaputelefon különleges funkciókkal is “felruházható”, például alkalmas üzenethagyásra, vagy külső telefonszám hívására is.