Riasztórendszerek

Vállaljuk komplex elektronikai behatolásjelzõ rendszerek tervezését, telepítését és karbantartását. A rendszer továbbfejleszthetõ kamerás videó-megfigyelő eszközök telepítésével is, melyek lehetővé teszik a védendő objektum meghatározott pontjairól érkező képi információ megjelenítését és archiválását. Igény esetén az általunk telepített DSC rendszerekhez olyan épületfelügyeleti rendszert is szállítunk, amely lehetõvé teszi a riasztó teljes körõ elérését internetes felületen is. A védett területen történõ mozgás távolról is követhetõ, adatbázisból minden esemény 1 évre visszamenõleg visszakereshetõ. A riasztó távolról is be- és kikapcsolható. A felhasználó által megadott feltételek alapján a rendszer email és/vagy SMS értesítést küld a nyitási, zárási vagy riasztási eseményekrõl.

 

Mit tud egy alapszintű riasztórendszer?

Az otthonunkba, nyaralónkba vagy munkahelyünkre érkező illetéktelen “látogatók” észlelésére számos speciális érzékelő létezik. Ezek az ajtó vagy ablak nyitására, mozgásra, esetleg éppen az üveg betörésének hangjára érzékeny eszközök szükség esetén jelzést adnak a riasztóközpontnak, amely helyi riasztást, távjelzést illetve ezek kombinációját megvalósítva gondoskodik a betolakodók elriasztásáról, a rendőrség és/vagy a tulajdonos értesítéséről.

A riasztóberendezések általában számkódok segítségével élesíthetőek, illetve hatástalaníthatóak. Távozás előtt egy kód beütésével a riasztó aktiválható, majd meghatározott időn belül a védendő területet el kell hagyni. Ezután a védett objektumba csak a kijelölt helyen lehet bejutni, úgy, hogy a belépéstől számított adott időn belül ismét érvényes kódot kell beütnünk a rendszerbe. Ennek elmulasztása esetén, vagy például az ablakon történő behatolás esetén, riasztás történik.

 

A riasztórendszerek számos további biztonsági funkcióval is kiegészíthetőek, ilyenek a:

  • Tűzjelző eszközök, melyek füst és hő-érzékelőkre épülnek. Lehetőséget adnak tűzesemény korai szakaszban történő felismerésére, amikor még lehetőség van érdemi intézkedésre, az ingatlan kiürítésére, oltásra, vagy a tűzoltók riasztására.
  • A szénmonoxid (CO) egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz, melyet a tökéletlen égés termelhet, minden széntartalmú, szilárd, folyékony, vagy gáznemű anyag égetésekor. A szénmonoxid érzékelők még azelőtt figyelmeztetik Önt, mielőtt észlelné a szénmonoxid mérgezés bármely tünetét, egészsége károsodna, vagy cselekvésképtelen állapotba kerülne. Szénmonoxid detektor használata esetén, Önnek és családjának mindig lesz elég ideje felismerni a veszélyt és elhagyni az épületet.
  • Vízérzékelő, amely képes egy esetleges csőtörés, fürdőkád túltöltés, vagy mosógép meghibásodás esetén korai stádiumban jelzést adni a vízömlés tényéről, és kármegelőzésként elzárni a vizet.
  • Fagyvédelem, amely a fűtési rendszer hibája esetén értesítést küld.
  • Pánikjelző eszközök, melyek lehetőséget adnak segélykérésre például egy esetleges rablás vagy rosszullét esetén.
  • Kültéri védelmi eszközök, amelyek segítségével egy esetleges behatolási kísérlet még olyan korai szakaszban felismerhető, hogy azzal a tényleges betörés megakadályozható.
  • Távjelző és távvezérlési eszközök, melyek a hagyományos „rendőrségi” távfelügyeleten túlmenően lehetőséget adnak a rendszerrel való távoli (pl. SMS-en keresztüli) kommunikációra és állapot-lekérdezésre. Igény szerint a rendszer  betörés, tűz, vagy vízömlés esetén hangüzenetet továbbít az Ön mobiltelefonjára, illetve amennyiben távozáskor véletlenül elfelejtette bekapcsolni a riasztóberendezést, erre távolról, SMS-en keresztül is lehetősége van.

 

Riasztó telepítése:

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon lehetséges-e a már elkészült házba, lakásba riasztóberendezés szerelése, akár abban az esetben is, ha azt a falakban a megfelelő csövek, vezetékek beépítésével nem készítették elő?

A válasz : igen!

Természetesen a legtökéletesebb szerelés abban az esetben végezhető el, ha már az épület kivitelezési vagy felújítási munkálatai során elhelyezik a falakban a megfelelő elektromos védőcsöveket és vezetékeket, ezek hiánya azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne szép és megfelelő színvonalú szerelést végezni.

 

Termékeinkről

Riasztórendszereinket szinte kivétel nélkül a kanadai DSC termékcsalád központjaira építjük. A védendő objektum függvényében a központ 4-128 zóna (érzékelő csoport) kezelésére képes. A rendszer be- és kikapcsolására többféle típusú (LED-es és folyadékkristályos) kezelőbillentyűzet alkalmazható. Lehetőség van a bevitt kódok, így a ki- és bekapcsolások, valamint egyéb működési állapotok naplózására is. A rendszerek távfelügyelete telefonvonalon vagy rádión keresztül is biztosítható.