Legyél Te a szomszéd, akinek a fűje mindig zöldebb..

Ki ne szeretné, ha a környéken neki lenne a legszebb kertje? Egész nyáron zöldellő gyep, színpompás virágok, gazdagon termő konyhakert…

Ehhez rengeteg törődés, odafigyelés, és sok esetben szakértelem is szükséges, azonban egy intelligens otthon e téren is sok terhet le tud venni a válladról.

Az i-Controlban egy átlátható, felhasználóbarát felületen mindössze néhány perc alatt megtervezheted kerted „öntözési rendjét”, mely szerint a későbbiekben az automatikus öntözés fog zajlani. (Igen, akkor is, amikor Te a tengerparton sütteted a hasad, vagy üzleti tárgyalásra utaztál a világ túlfelére ;) )

A szerkesztő felületen fel vannak tüntetve a kert öntözési zónái, melyekhez külön-külön be lehet állítani, hogy a hét mely napjain és hány órakor induljanak el, milyen hosszan működjenek. Mindezt annak függvényében, hogy a talaj száraz vagy nedves-e, illetve, hogy a beépített időjárás állomás előrejelzése szerint várható-e eső.

Az ECO mód bekapcsolásával az is lehetséges, hogy a rendszer figyelembe vegye, az előző csapadékos időszak milyen hosszúságú volt. Ennek azért van jelentősége, mert egy nagy, több napos eső után a talaj lassabban szárad ki, mint az esőérzékelő, tehát ha csak az esőérzékelő állapotát venné figyelembe a rendszer, olyankor is locsolna, amikor még nem feltétlenül szükséges. Ha viszont bekapcsoljuk az ECO módot, az öntözés csak akkor fog elindulni, mikor már tényleg szükség van rá.

Az öntözőrendszer működését a riasztó állapotától is függővé lehet tenni, be lehet például állítani, hogy azt a kertrészt, ahol gyakran tartózkodunk, csak olyankor locsolja, amikor a riasztó élesítve van, tehát nem vagyunk otthon. Így a család legifjabb tagjai egész biztosan nem fognak csurom vizesen előkerülni egy kis bújócskázás után, és a frissen teregetett ruhák sem fognak újból elázni.