Mozi élmény egy gombnyomással

Hogy néz ki egy átlagos, otthoni filmezéssel töltött este? A legfontosabb feladat a film kiválasztása. Általában e művelet hossza egyenesen arányos a nézők számával.. :) Ezen a tényen az sem változtat, ha intelligens otthonban élsz. Viszont ha az első nehézségen túljutottatok, egy intelligens házban gyakorlatilag nincs is más feladat, mint hátradőlni, és élvezni a filmet.

Mit is jelent ez pontosan? Az i-Control segítségével a különböző multimédiás eszközök integrálhatóak a kiválasztott helyiségek világítási rendszereibe. Ennek következtében lehetőség van olyan szabályok létrehozására, melyek a multimédiás eszköz állapotának függvényében, automatikusan megváltoztatják a világítás állapotát is. Például lehetőség van arra, hogy a projektor bekapcsolásával egy időben ne csak a vetítővászon gördüljön le magától, hanem a világítások is kikapcsoljanak, vagy betöltődjön egy előre beállított, alacsony fényerejű világítási kép.

Ha a filmezés nem esti, hanem mondjuk délutáni program, a besötítéshez nem elég leoltani a villanyokat, le kell húzni a redőnyöket is. Az i-Control-ban könnyedén be lehet állítani, hogy amikor odakint világos van, a projektor bekapcsolásával ne csak a lámpák oltódjanak el, hanem a redőnyök is lehúzódjanak.

Nagy teljesítményű projektor esetén jól jöhet az is, hogy ha kell, az i-Control automatikusan bekapcsolja a helyiség szellőztetését.

Amikor pedig véget ért a mozi, egy gombnyomásra felgördül a vászon, fokozatosan visszakapcsolódik a világítás, vagy ha időközben sem sötétedett be odakint, felhúzódnak a redőnyök.

Popcorn készítő gép integrálását még egy ügyfelünk sem kérte, de szeretjük a kihívásokat.. ;)